Praamihankel osalejaid jääb vähemaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindaliini kiirlaev.
Lindaliini kiirlaev. Foto: Toomas Huik

Liinioperaatori leidmiseks Kuivastu-Virtsu ning Heltermaa-Rohuküla liinile kutsus majandus- ja kommunikatsiooniministeerium kuus põhiliselt Eesti kapitaliga käitlejafirmat ning kaks laevaehitajat.

Praamihanke enampakkumisele said ministeeriumilt kutse teiste seas ka Lindaliini AS. «Praamihankel  ei osale, kuna Lindaliini AS on keskendunud reisijate veole kiirlaevadega, mille navigatsiooniperiood ei ole aastaringne ning võimaldab ainult reisijate vedu,» ütles juhatuse liige Urmas Sardis.

«Riigi dotatatsioonidel põhinev ärimudel sisaldab muutujaid, millega arvestamine nõuab kogemust poliitilisel maastikul – meil see puudub.»

Lindaliini AS esitas kohtule taotluse saneerimise alustamiseks. «Lindaliini saneerimiskava on kohtu poolt kinnitatud ning seda täidetakse. Kaks võlausaldajat on saneerimiskava kinnitamise määruse vaidlustanud, mistõttu menetlus kestab.»

Lisaks Lindaliinile on teatanud Postimehele ka Viking Line, et nad ei osale praamihankel. Tallink on keeldunud hetkel kommentaaridest. Tallinna Sadam ja Väinamere Liinid on teatanud oma osalemisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles