Eralennukite parv nurjas fännide jalgpallielamuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk maandumisel.
Lennuk maandumisel. Foto: SCANPIX

Eralennukid ummistasid eile täielikult Lõuna-Aafrika Durbani lennuvälja maandumisraja, mistõttu hilinesid mitmed regulaarlennud, jättes sajad Saksa ja Hispaania fännid poolfinaali nautimise võimalusest ilma.

Ühe British Airwaysi piloodi sõnutsi, kes pärastlõunal Johannesburgi ümber suunati, valitses lennujaamades «täielik kaos».

Johannesburgi OR Tambo rahvusvahelise lennujaama ootesaal oli täis vihaseid fänne, kellest mõned olid käinud poolfinaalipileti eest välja kuni 10 000 randi, mis teeb 1300 dollarit.

Telegraafiagentuuride teatel suundusid eralennukitega kohtumisele kaasa elama näiteks Hispaania kuningas Juan Carlos, Lõuna-Aafrika president Jacob Zuma, näitleja Leonardo DiCaprio ja seltskonnadaam Paris Hilton.

British Airwaysi piloot, kes oma lennumasinaga tulutult 45 minutit Durbani kohal tiirutas ja siiski maandumiseks kohta ei leidnud, teatas reisijatele, et «kuna kütusepaak saab varsti tühjaks, tuleb kahjuks sõita Johannesburgi».

Ta ütles, et probleem seisnes selles, et lennujaam võttis vastu liiga suures koguses eralennukeid, mistõttu «maandumisrajad osutusid regulaarlendude jaoks liiga umbes olevaks».

Hullemaks tegi olukorra see, et OR Tambo lennujaamas ei üritanud ükski vatutav ametnik isegi selgitada, milles probleem seisnes. Ühe lennujaamatöötaja hinnangul jäi Durbanisse maandumata ligikaudu 15 regulaarlendu, millest enamik oli startinud Johannesburgist.

Ühe suure lennufirma tippjuhi sõnul nurjusid Lõuna-Aafrika poolse organiseerimatuse tõttu kaks Brish Airwaysi ja neli South African Airwaysi lendu.

Kuigi Durbani lennuvälja probleemid tekitasid kindlasti kohmetust nii mängude korraldajatele kui Lõuna-Aafrika võimudele, on turniir tervikuna maailmale siiski hea ja korraliku mulje jätnud.

Vaatamata sellele, et orgkomitee enne mänge nii kodus kui eriti Euroopas kõvasti skeptitsismi pidi taluma, on nii fännid kui meeskonnad neid igati kiitnud ja tunnustanud.

Küll aga on lennujaamas valitsenud kaos halvaks märgiks Durbanile endale, kes üritab end upitada olümpialinna kandidaadiks.

Copyright The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles