Euroopa Komisjon tunnistas Air Balticu riigiabi nõuetele vastavaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
airBaltic
airBaltic Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjon otsustas kolmapäeval, et riigiabi andmine Läti lennufirmale Air Baltic oli Euroopa Liidu nõuetega kooskõlas.

Komisjon otsustas, et Air Balticu restruktureerimisplaan võimaldas ettevõttel raskustest pääseda ilma, et abi andmine oleks ühisturul pärssinud konkurentsiolukorda, teatas komisjon.

Muuhulgas tõi komisjon välja asjaolu, et Air Balticu lennuliinide vähendamine vähendas riigiabi mõju konkurentsiolukorrale ning märkis, et Air Baltic ise panustas restruktureerimiskuludesse erainvestorite kaasamise ning uute lennukite liisimisega.

Air Balticu finantsraskused algasid 2008. aastal ning firma jäi 2010. ja 2011. aastal suurde kahjumisse.

2011. aasta oktoobris andis Läti valitsus lennufirmale 16 miljonit latti laenu, mille intressimäära detsembris tunduvalt langetati.

Detsembris anti veel teinegi laen, mille suurus oli 41,6 miljonit latti, ja mille esimene laenumakse tehti samal kuul.

Alates möödunud aasta veebruarist uurib Euroopa Komisjon ka seda, kas Estonian Airile antud 40,7 miljonit eurot riigiabi on kooskõlas ELi riigiabi reeglitega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles