Soome valitsus on kaalunud teletorni müügiotsuse tagasipööramist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ASile Levira kuuluv Tallinna teletorn takistas eelmise majandusministri ajal Levira osaluse müüki.
ASile Levira kuuluv Tallinna teletorn takistas eelmise majandusministri ajal Levira osaluse müüki. Foto: Liis Treimann

Täna kohtusid Soome haridus- ja kommunikatsiooniminister Krista Kiuru ja Eesti majandus- ja taristuminister Urve Palo, kes arutasid info- ja telekommunikatsiooni teemadel.

Krista Kiuru ütles, et ta on teletorni teemaga tuttav ja Soomes on viimase valitsuse ajal olnud teemaks müügiotsuse tagasipööramine. Samas möönis Kiuru, et poliitiliselt pole olnud see võimalik. «Enne müügiprotsessi algust tasuks ka Eestis analüüsida, mida see endaga kaasa tooks - kas teenuse hinnad tulevikus tõusevad ja kui oluline on teletorn riigile julgeoleku mõttes,» ütles ta. «Soome kogemus näitas, et hinnad tõusid oluliselt ja täna nõutakse, et tuleb sekkuda läbi riikliku regulatsiooni.»

Palo sõnul on Levira ja talle kuuluv teletorn osa elutähtsa teenuse osutamisest ja seega on oluline, et see jääks riigi omandisse. «Teletornis asub Levira peamine võrgusõlm ning serverimajutuskeskus. Eelkõige Ukraina sündmuste valguses näeme, kui oluline on objektiivse info levi kriisiolukorras,» lisas ta.

Levira müük ei ole tingimata riigile vajalik, kuna tegemist on kasumliku ettevõttega, mis teenib dividende. Hiljuti avati teletorn rahvale renoveeritud kujul, millesse riik panustas üle 5 miljoni euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles