Mandatum eelistab vähemalt 100 000 krooni investeerivaid kliente

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Varahaldusteenuseid pakkuva Mandatum Life’i (endine Sampo Life) Baltimaade tegevjuhi Imre Madisoni sõnul keskendub ettevõte Eestis, Lätis ja Leedus just jõukamate eraisikust klientide teenindamisele.


«Meie sihtgrupp algab siiski nendest inimestest, kellel on võimalik vähemalt 100 000 – 150 000 krooni iga-aastaselt investeerida. Ülemist latti loomulikult paigas ei ole.

Hiljutised kohtumised varahaldusüksuse raames nii Eestis kui Baltikumis on olnud väga üllatavad ning me oleme aru saanud, et Baltimaades liigub väga suur raha,» tõdes Madison.

Tema sõnul aitavad selle üle otsustada, kas tegu on Mandatumi sihtrühma kuuluva kliendiga, väga erinevad parameetrid, olgu selleks siis kliendi hobid, elustiil või töökoht.

Tänavu aprillis hakkas Mandatum Life pakkuma oma klientidele uut varahaldusteenust. Ning kuigi juriidiliselt ollakse endiselt elukindlustusettevõte, keskendutakse nüüd aktiivselt just investeeringute vahendamisele kui ka varahaldusteenuste pakkumisele.

Jõukamate klientide teenindamisele keskendumine kirjutati Mandatumi äristrateegiasse sisse tegelikult juba 2008. aastal. Tegu oli perioodiga, mil finantsturud maailmas olid sisuliselt kokku kukkunud. Mandatumi otsus keskenduda aga just sektorile, mis oli äsja kokku kukkunud, kujunes ettevõttele hoopis edukaks.

Ka Imre Madison tõdeb, et tagasi vaadates võib selline otsus tunduda hulljulge sammuna. Samas kujunes 2009. aasta ettevõtte jaoks tugeva kasvuga aastaks.

Kui 2008. aastal viimases kvartalis sai ettevõtte portfell sarnaselt mitmete teiste sama valdkonna tegijatega valusalt pihta, jõuti mullu tagasi kasumisse.

«2009. aasta oli meile väga tugev kasvuaasta. 2010. aastal on kasv jätkanud,» tõdes Madison.

Mandatumi kliendivarade maht on Baltikumis kokku täna umbes 130 miljonit eurot (ca 2 miljardit krooni) ning Eesti osa sellest on üle kolmandiku. Baltimaades on  ettevõttel hetkel veidi alla 40 000 kliendi, Eestis aga veidi alla 16 000 kliendi.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles