Mobiilioperaatorid: meie hinnad on üha soodsamad

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefon.
Mobiiltelefon. Foto: Raigo Pajula.

Mobiilside hinnad tõusid juunis nii aastases kui kuises võrdluses 15 protsenti, kuid suuremad mobiilsideoperaatorid kinnitavad nagu ühest suust, et on hindu pigem langetanud.


Tarbijahindade tõusu juunis võrreldes maiga mõjutas kõige rohkem mobiilside hindade tõus, mis ulatus 15 protsendini, ütles statistikaameti hinna- ja palgastatistika osakonna juhataja Viktoria Trasanov.

Hinnatõus on statistikaameti sõnul tingitud mobiilsideteenuste sooduspakkumiste lõppemisest.

Nii EMT, Elisa kui Tele2 esindajad ütlesid, et sooduspakkumisi oli juulis sama palju kui varem. Mobiilside hinnad on nende kinnitusel langustrendis, mis tõenäoliselt jätkub ka edaspidi.

Tele2 turundusdirektor Kristjan Seema oletas, statistika võib hinnatõusu näidata, kuna inimeste mobiiliarveid on kasvatanud mobiilse interneti üha laialdasem kasutamine. Trasanovi sõnul ei saa see põhjus olla, sest statistikaamet võrdleb konkreetseid pakette.

Ühel operaator kaotas ära paketi, kus kõned olid kogu võrgus tasuta ning kõige lähedasem pakett oli kallim. Teine operaator pani põhipaketile juurde kõnealustustasu, selgitas Trasanov mobiilside hinnatõusu peamiseid põhjuseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles