Viking Line ei osale praamihankel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil liinil Rohuküla - Heltermaa sõitev praam Ofelia Rohuküla sadamas.
Pildil liinil Rohuküla - Heltermaa sõitev praam Ofelia Rohuküla sadamas. Foto: Margus Ansu

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium avalikustas kahekümne Eesti ja välismaise firma nimed, mis said kutse osaleda konkursil operaatori leidmiseks Kuivastu-Virtsu ning Heltermaa-Rohuküla liinile.

Eestit esindavad liinioperaatorite nimekirjas AS Tallink Grupp, OÜ Viking Line Eesti, Lindaliini AS, OÜ Väinamere Liinid, AS Kihnu Veeteed ja AS Tallinna Sadam.

Tallinna Sadama pressiesindaja Sirle Arro ütles, et praamihanke pakkumisteni on veel ligi poolteist kuud aega ning neil hetkel ostust ei ole tehtud. «Tegeleme sellega, aga pakkumist ei ole esitatud. Kas esitame, selgub hiljem.»

Tallinna Sadama nõukogu esimees Remo Holsmer täpsustas, et Tallinna Sadam osaleb mandri ja saarte vahelise laevaliikluse korraldamise konkursil. «On korraga kaks hanget, üks majandusministeeriumi ning teine Tallinna Sadama poolne.» Holsmer lisas, et konsulteerides laevaehitajatega on opereerimisperioodi alguseks jääva aja jooksul võimalik hankes nõutud laevad ehitada või vajalikud laevad soetada.

Väinamere Liinid juhataja Urmas Treiel ütles, et nad osalevad kindlasti praamihankel, sest neil on olemas ainulaadne kogemus pakkuda just seda teenust ja professionaalne personal nii kaldal kui laevadel. «Pealegi on enamik inimesi meie meeskonnast pärit Saaremaalt ja Hiiumaalt, kes tunnevad hästi kohalikke olusid, reisijate ja kogukonna vajadusi.»

Viking Line'i värvides sõidab Läänemerel seitse laeva ning Viking Line tegevuseks on riikidevaheline reisijate ja kaupade vedu, majutusteenuse pakkumine laevadel ning tax-free kaubandus.

«Kõik laevad on tegevuses ja vaba tonnaaži hetkel ei ole, seetõttu Viking Line ei osale hankel,» lausus Viking Line Eesti tegevdirektor Inno Borodenko.

Kihnu Veeteed käesoleval nädalal praamihanke teemadel kommentaare ei jaga.

Lisaks liinioperaatoritele esitati kutse osaleda hankel kahele Eesti laevaehitajale  - BLRT Grupile ja Nasva Baltic Workboatsile. Viimase tegevdirektor ütles Postimehele, et annavad kommentaare pärast hanke lõppu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles