Tele2 müüs Norra tütarfirma poole miljardi eest Teliasonerale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tele2.
Tele2. Foto: Toomas Huik/Postimees

Telekomifirma Tele2 müüs oma Norra tütarfirma 5,1 miljardi Rootsi krooni ehk ligikaudu 550 miljoni euro eest Teliasonerale.

Otsuse Norra tütarfirma müüa tegi Tele2 pärast seda, kui kaotas mullu detsembris Norra sageduslubade oksjoni, ettevõte prognoosib, et saab müügitehingust 2 miljardit krooni kasumit, teatas Tele2.

Ostuga suureneb Teliasonera mobiilteenuste turuosa Norras 23 protsendilt 40 protsendile ning klientide arv 1,6 miljonilt 2,7 miljonile, teatas Teliasonera. Ettevõtte hinnangul nõuab võrkude integreerimine 250-450 miljonit krooni ning suurenenud andmeside nõudlus veel 350 miljonit, kuid kahe süsteemi integreerimine toob aitab firmal alates ületulevast aastast 800 miljonit krooni aastas kokku hoida.

Tele2 Norway netokäive oli 2013. aastal 4,1 miljardit Rootsi krooni ja EBITDA 121 miljonit. Ettevõttes töötab 432 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles