Esimene otselend jõudis Lissabonist Tallinnasse

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Portugali lennufirma TAP Portugal alustas täna Lissabonist Tallinnasse lendamist. TAP Portugali avalend sai traditsiooniliste vesiväravate osaliseks. Portugalist esmalennuga saabujaid võttis vastu minilaulupidu ning kõigile osalistele pakuti torti, mille lõikas lahti TAP Portugal meeskond.

Regulaarlennud liinil Tallinn-Lissabon hakkavad toimuma kolm korda nädalas teisipäeva, reede ja pühapäeva varahommikuti. Lissaboni lend on pikim regulaarlend, mida Tallinnast opereeritud – 3314 kilomeetri kaugusel. Lendu hakkab TAP Portugal opereerima Airbus 320 tüüpi lennukitega ning lennuajaks kujuneb ligi viis tundi.

«Vaatamata vihmasele ilmale saabus TAP Portugali avalend ning meil on väga hea meel tõdeda, et peale pikki läbirääkimisi on see uus lennuliin nüüd avatud,» ütles Tallinna Lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov. «Portugal ja Lissabon on tõeliselt võluvad sihtkohad, mille vastu on eestlaste huvi kohe peale TAPi lennupiletite müügile tulemist kasvanud ning kasvab veelgi,» lisas ta.

Sakkov rääkis, et TAP Portugali lisandumine Tallinnast lendavate lennufirmade hulka avardab sihtkohtade hulka ning võimalusi ühe ümberistumisega jõuda erinevamatesse sihtkohtadesse: Assoori saartele, Madeirale, Cabo Verde saartele ja Brasiiliasse ning mitmetesse sihtkohtadesse Aafrikas. Lisaks aitab TAPi tulek Eesti turule ärimeestel ja puhkajatel säästa mitmeid tunde reisiajas, sõnas Sakkov.

TAP Portugal lendab hetkel 71 lennukiga 76 sihtkohta 34 riigis. TAP Portugal on saanud  mitmeid rahvusvahelisi tunnustusi Aafrika ning Lõuna-Ameerika ühenduste ning kvaliteetse toimimise eest (World’s Best Airline to South America 2009, 2010, 2011, 2012; World’s Leading Airline to Africa 2011, 2012). Lisaks valiti TAP Portugal Euroopa parimaks lennukompaniiks (Best European Airline) 2011. ja 2013. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles