Ametiühingute keskliit: valitsus on tegutsenud kiirustades

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Peterson.
Peep Peterson. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Ametiühingute keskliidu esimees Peep Peterson ütles, et praegune valitsus on esimese saja päeva jooksul tegutsenud kiirustades ning eelkõige oleks neil vaja keskset tegutsemisjoont.

«Kuna koalitsioonilepe sai heas mõttes ambitsioonikas, aga aega on valimisteni vähe, siis on kõikidel tegemistel olnud ruttamise maik man,» ütles Peterson. Esimehe sõnul on kiirustamine mõnel juhul hea, aga vahepeal muutub asja sisust tähtsamaks.

«Õnneks on koalitsioon siiski võtnud mõistlikuma tempo nüüd töövõimereformiga, mis võimaldab sealt ühiskonda ärritavad valearvestused välja rookida,» lausus Peterson, «avatus ja koosotsustamine on tõstetud küll lipukirjaks ja on ka märke kaasavamast valitsemisest, aga see jälle eeldab aega kuulata, arutada ning ka aega asju vajadusel ümber teha.»

Peterson ütles, et kui sama koalitsioon peaks kevadel jätkama, soovitab ta sama tegevuskava kahe aasta peale jaotada, sest siis peaks olema piisavalt aega olulisi asju hästi teha.

«Kui midagi veel lisaks soovitada, siis tipptasemel tuleks selgemalt välja öelda need koalitsiooni majanduspoliitilised ideed, mis tooksid riigi langusest või seisakust välja. Seda keskset ühendavat joont ühiseks pingutuseks vajab nii valitsus ise kui töötajad ja tööandjad,» sõnas Peterson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles