Tallinna korteri hind tõusis juunis 3,7 protsenti

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvarahinda mõjutab oluliselt suurem hulk vastatikuses sõltuvuses olevaid tegureid kui vaid käibel olev raha - näiteks majanduse kaekäik tervikuna ja laenuturu tervis.
Kinnisvarahinda mõjutab oluliselt suurem hulk vastatikuses sõltuvuses olevaid tegureid kui vaid käibel olev raha - näiteks majanduse kaekäik tervikuna ja laenuturu tervis. Foto: SCANPIX

Tallinna korteri keskmine ruutmeetri hind tõusis juunis 3,7 protsenti ja maksis keskmiselt 1430 eurot, analüüsib kinnisvara 1Partner maa-ameti tehingu- ja hinnaülevaadet.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul mahub ruutmeetri hinnamuutus statistilise vea piiresse, mida võis mõjutada paar suuremat hulgitehingut ja reaalsed turuhinnad jäid maiga samale tasemele. «Peamine on see, et tehingute arv kuuga praktiliselt ei langenud, mis näitab, et turg on minibuumi järel uue reaalsusega kohanenud ja tavaline elu läheb edasi,» ütles Vahter.

«Võrreldes kevadise tipuga on tehingute arv siiski 20–25 protsenti väiksem ning paralleelselt on just valmis saanud suur hulk uusi arendusi. Ma ei ütle, et hinnad edaspidi tingimata langevad, kuid praegu on kauplemisruumi rohkem. Kallimad uusarendused peavad valmis olema kompromissideks või siis pikemaks müügiperioodiks,» ütles Vahter.

Kokku tehti juunis Tallinnas 832 ostu-müügitehingut, mis on 1,3 protsenti vähem kui mais. Kalleim Tallinna korter maksis 679 000 ja odavaim 4000 eurot.

Tallinnas müüdi 36 hoonestatud elamumaa kinnistut, mis on kahe võrra enam kui eelmisel kuul. Kalleim maja maksis 1,1 miljonit ning odavaim 3900 eurot.

Hoonestamata elamumaa kinnistuid müüdi juunis Tallinnas kaheksa, mis on kümne võrra vähem kui mais. Kalleim krunt müüdi 208 000 ja odavaim 20 000 euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles