Palo pöördus teletorni artikli pärast Eesti Päevalehe vastu kohtusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo.
Urve Palo. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Urve Palo pöördus kohtusse, et ümber lükata Eesti Päevalehes ilmunud Urmo Soonvaldi artikli väidetavad faktivead, mis puudutasid ministri väidetavaid teletorni müügi vastaseid argumente valitsuse istungil.

Minister Urve Palo pöördus kolmapäeval kohtusse, kuna 29. juunil Eesti Päevalehes ja Delfis ilmunud Urmo Soonvaldi koostatud ja ministeeriumi hinnangul faktiviga sisaldava artikliga «Minister Palo ootamatu põhjendus: teletorni on Eestil vaja, et selle tipust näha, kas vaenlased tulevad» on rikutud head ajakirjandustava ja eetikakoodeksis sätestatud nõudeid ning on oluliselt kahjustatud majandusminister Urve Palo au ja head nime.

Lisaks tekitati ministeeriumi hinnangul ajakirjandusväljaande poolt oht inimeste turvatundele ja sisejulgeolekule, muuhulgas rahvuste vahelise vaenu õhutamisega.

Minister palub kohustada Eesti Päevalehte, Delfit ja tema veebiväljaandeid avaldama järgnev teade: «Eesti Päevalehes 29.06.2014 avaldatud artikkel sisaldab majandusminister Urve Palo kohta ebaõigeid väiteid. Eesti Päevaleht vabandab vale väite avaldamise ja levitamise eest. Majandusminister Urve Palo ei toonud arutelul välja Eesti Päevalehe poolt nimetatud naeruväärset argumenti Tallinna Teletorni riigile jätmiseks.»

Eesti Päevaleht ja Delfi avaldasid pühapäeval artikli, milles väideti viitega anonüümsele allikale, et Urve Palo ütles valitsuse istungil, et teletorni on Eestile vaja, sest selle tipust on võimalik vaadata, kas vaenlased on Tallinnale lähenemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles