Suurettevõte, mida teavad vähesed

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Aali sõnul on Enics kogu Lõuna-Eesti suurim tööandja ja suurem tuntus annaks neile ehk võimaluse hõlpsamini tööjõudu värvata.
Jaanus Aali sõnul on Enics kogu Lõuna-Eesti suurim tööandja ja suurem tuntus annaks neile ehk võimaluse hõlpsamini tööjõudu värvata. Foto: Jaanus Lensment

Ühes väikeses Eesti linnas, mis pole küll Otepää, vaid sellest mõnekümne kilomeetri kaugusel asuv Elva, asub Eesti mõistes suurfirma Enics Eesti, mille eelmise aasta käive oli 88 miljonit eurot. Üle-eelmise aasta majandustulemuste põhjal oli Enics Postimehe koostatud Eesti saja suurima ettevõtte edetabelis 87. kohal.

Tegemist on ettevõttega, millest pole varem kuulnud ka paljud inimesed, kes on Eesti majandusega keskmisest rohkem kursis. Juhatuse esimees Jaanus Aal plaanib olukorda muuta ning on asunud ettevõtet aktiivselt reklaamima, kutsudes külla nii poliitikuid kui ka Eesti Elektroonikatööstuse Liidu kaudu teisi ettevõtteid.

Tuntuse kasvatamise eesmärk ei ole toodangu müügile kaasaaitamine, sest 94 protsenti sellest müüakse välismaale – kodumaal on Enicsil vaid üks klient. Põhjuseks on hoopis tööjõud.

«Tähelepanu saamiseks katsume teisi ettevõtteid niipalju kui vähegi võimalik külla kutsuda. Kui meid ei tunta, on tööjõuturul häid tegijaid keeruline püüda,» rääkis Aal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles