Kinnisvaraturul on alanud hinnasula

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäel on ühe kuuga korterite hinnad langenud 5,8 protsenti
Lasnamäel on ühe kuuga korterite hinnad langenud 5,8 protsenti Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Vastavalt kevadisele prognoosile on kinnisvarahinnad hakanud nõudlusest tingitult alanema. Ostjatele on see heaks uudiseks.

«Hinnasula ilmselt jätkub, kuna nõudlus on kiirest hinnatõusust madal, algab ka puhkusteaeg ning kõikide muude negatiivsete uudiste valguses keskenduvad inimesed sel suvel rohkem puhkamisele, mitte kinnisvara ostmisele, samas vajadus oma varasid müüa on alles ja konkurentsis püsimiseks tuleb hindu korrigeerida,» sõnas Pindi Kinnisvara analüütik Siim Simson.

Ehkki Tallinna korteriomandite keskmine tehinguhind juunis tõusis pealtnäha väärika 4,2 protsendi võrra, on selle taga mõnes linnosas valmis saanud ja varasemalt välja müüdud uute kortermajade vormistatud ostu-müügitehingud ning ülejäänud linnaosades, kus eelpool nimetatud varade grupp ei ole nii suure osakaaluga kogu linnaosa tehingute arvust, on märkimisväärne langus.

Olulisimaks Tallinna korterituru indikaatoriks on aga suurim linnaosa Lasnamäe, kus langesid korterite hinnad ühe kuuga 5,8 protsenti. Mitmendat kuud näitab langustrendi Põhja-Tallinna linnaosa, tugevalt on langenud ka kesklinna korterite keskmine tehinguhind (aprillis 1923 €/m², juunis vaid 1715 €/m²).

«Turu uut aktiivsemat perioodi näeme tõenäoliselt alles septembris-oktoobris, mitte varem,» lisas analüütik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles