Eesti ning Vene Föderatsiooni tollijuhid arutasid Tallinnas koostöövõimalusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Vene piiripunkt Narvas.
Eesti-Vene piiripunkt Narvas. Foto: Liis Treimann

Kolmapäeval lõpeb Vene Föderatsiooni tolliteenistuse juhi Andrei Beljaninovi kahepäevane visiit Tallinnasse. Kohtumisel maksu- ja tolliameti peadirektori Marek Helmiga oli peamisteks teemadeks piiripunktide koostöö edendamine ja kaubarongide liikumise lihtsustamine.

Maksu- ja tolliameti peadirektori Marek Helmi sõnul on töötasandi koostöö idanaabriga igati hinnatud. «Mõlemal osapoolel on huvi hõlbustada riikidevahelist piiriületust ning edendada kaubavahetust,» rääkis Helm.

Tollijuhid vahetasid veel teavet Vene-Eesti piiriületuskohtade olukorrast ning MTA andis ülevaate Narva piiripunkti renoveerimisest. Lisaks tutvustas MTA kolleegidele piiriületuse elektroonilist järjekorrasüsteemi.

Kolmapäeval külastatakse töövisiidi käigus Paldiski sadamat ning arutatakse sadamate ja lennujaamade tollipunktide koostöövõimaluste üle. Viimati toimus kahe tolliteenistuse juhi kohtumine 2003. aasta mais Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles