Rahandusministeerium: pensionifondi võib vahetada kolm korda aastas

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeerium
Rahandusministeerium Foto: Peeter Langovits

Värske seaduseelnõu pakub, et tuleva aasta aprillist saab kohustusliku teise samba pensionifondi vahetada kolm korda aastas, esialgu pakkus ministeerium nelja korda aastas.


«Kui praegu saab osakuomanik ka sissemakseid uude fondi vaid kord aastas ümber suunata, siis edaspidi sissemaksete suunamist ei piirata. Osakuomanikul tuleb siiski arvestada avalduse täitmise ajaga, mis eelnõu kohaselt on kuni kolm tööpäeva,» teatas rahandusministeeriumi pressiesindaja Livia Vosman.

Samas tasub märkida, et eelmisel aastal analüüsis rahandusministeerium teise samba pensionisüsteemi ja leidis, et otstarbekas on lubada vahetada fondi neli korda aastas. Ka konkurentsiameti juht Märt Ots on märkinud, et liiga harv vahetusvõimalus rikub osakuomanike huve ega lase ka uutel pensionifondide valitsejatel tegutsema hakata.

Samas pole saladus, et pankadest pensionifondide valitsejad ei sooviks teha mingeid muudatusi senises teise samba fondide valitsemise korras. Seega on ministeerium eelnõu koostades teinud kompromissi pankadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles