Jalgpalli MM inspireeris kindlustuspaketid «Purjus», «Öökull» ja «Huligaan»

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalkafänn
Jalkafänn Foto: AFP / Scanpix

Haaravatele jalgpallilahingutele kaasaelamine kätkeb endas erinevaid ohtusid. Eriti haprasse olukorda võivad sattuda üdini andunud fännid.

Nii pakutaksegi Hiinas mitmekülgseid ja innovaatilisi viise enda kindlustamiseks – isegi pettumuse puhuks, kui lemmikmeeskond ei võida. Pakett «MMi kurvastus» on regulaatorite poolt siiski juba turult eemaldatud, kuna sarnanes liialt kihlveoteenusega.

Nagu kirjutab Bloomberg Businessweek, pakkus pettumuskindlustuse poliis väikese sissemakse eest kopsakat summat väljalangejate etteaimamise pealt.

Paljud paketid on aga jätkuvalt müügis. Näiteks kindlustuspakett «Purjus»: 3 jüaani (0,48 dollari) eest on joobes jalgpallihuvilisele kaetud 200-jüaanine hädaabikõne või 2000-jüaanine haiglakülastus.

«Öökulli» pakett katab (samuti 3 jüaani eest) hingamisteede põletikuga seonduvad erakorralised kulutused. Kuna enamikke mänge näidatakse Hiinas väga hilja, tuleb fännidel tõesti tihti kaua üleval olla. Seos hingamisteede põletikuga jääb natuke tabamatuks.

Saadaval on ka «jalgpallihuligaani» kindlustus puhuks, kui keegi röövlite ohvriks langeb või mõnes baaris vastu hommikut peksa saab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles