Koger: Eestis on puudu vastutustundlik pank

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koger&Partnerid.
Koger&Partnerid. Foto: Toomas Huik

Ehitusärimees Andres Koger kurdab oma firma Koger ja Partnerid majandusaasta aruandes, et Eestis on puudu kohalikul kapitalil põhinev, Eesti ettevõtlusesse uskuv vastutustundlik pank.

Koger kirjutab aruandes, et riigihangetel osalemine, mis on Eestis põhiline töö, on muutunud kahjumlikuks, mistõttu ei võeta neist enam osa.

«Normaalses majandustegevuses peaksid olema sellised pangatooted nagu garantiid ja faktooring Eesti riigi vastu madala riskiga kergesti kättesaadavad tooted. Kahjuks hindavad meie peapartnerid SEB ja Swedbank neid täna ülisuure riskiga toodeteks, millistega pärsitakse oluliselt ettevõtete tegevusvõimekust Eesti turul,» kirjutab Koger.

Firmajuht ja –omanik märgib, et ilma pangapoolse koostööta muutub tegevus naturaalmajanduseks.

Koger ja Partnerite möödunud aasta käive kukkus 29 protsenti 1,2 miljardi kroonini. Siiski õnnestus ettevõtte jääda 5,7 miljoni kroonisesse kasumisse. 2008. aastal oli kahjum 93,6 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles