Krimelte vallutab uusi turge kodumaise ehitusvahuga

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krimelte juhatuse esimees Jaan Puusaag.
Krimelte juhatuse esimees Jaan Puusaag. Foto: Liis Treimann.

Ligi neljakümnesse riiki ehitusvahte ja vuugihermeetikuid eksportiv OÜ Krimelte laiendas oma haaret Uus-Meremaa ja Küprose turgudele.


Krimelte juhatuse esimehe Jaan Puusaagi kinnitusel omab ettevõte üsnagi ambitsioonikaid laienemisplaane ning teeb kiireid edusamme turuosa kasvatamisel eksporditurgudel.

«Krimelte ekspordiportfelli äsja lisandunud piirkonnad pakuvad aga hea võimaluse tempokaks arenguks ning on hea näitaja välisriikide ehitussektori majanduslanguse järgsest potentsiaalist,» rääkis Puusaag ekspordiportfelli kasvueelistest ning olukorrast välisturgudel.

«Müügi alustamine Eestist vaadatuna maailma geograafiliselt kõige kaugemasse punkti annab kinnitust, et ükski turg ei ole liiga kauge ja maakera on ümmargune,» kommenteeris Puusaag saavutusi Uus-Meremaa turul ning lisas, et Uus-Meremaa näitab võimalusi Austraalia turule sisenemiseks.

Peatselt algav eksport Iisraeli tõotab aga ettevõte esindaja sõnul olla üks lootustandvaim.  

«Mul on hea meel, et ka hinnatundlikud Iisrael ja Küpros valisid Krimelte ehitusvahu just selle kõrge kvaliteedi tõttu,» nentis Puusaag.

Ettevõtte poolt  eelmisel aastal edukalt alustatud sisenemine Brasiilia turule kulgeb samuti plaanipäraselt ja ettevõte näeb jätkuvalt kasvuruumi ja potentsiaali sealse ehitusturu vallutamisel.

Tänaseks vaid pool aastat Brasiilia turul tegutsev Krimelte on saanud võimalusi eksportida ehituskeemiat lisaks private label klientidele ka oma Penosili brändi alt.          

Krimelte ekspordigeograafia hõlmab teiste seas selliseid riike nagu Suurbritannia, Iirimaa, Norra, Rootsi, Soome, Rumeenia, Horvaatia, Hispaania, Saksamaa, Ukraina, Jaapan ja Venemaa.

Krimelte ettevõtete grupi 2009. aasta müügikäive oli 813 miljonit krooni ja tulumaksueelne kasum 62 miljonit krooni.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles