Ettevõtjad registreerisid täna tuhandeid «uusi töötajaid»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Täna alustas tööd Maksu- ja Tolliameti töötamise register, mis tähendab, et töötajad tuleb registreerida e-maksuametis.

Maksu- ja tolliamet kandis 30. juuni seisuga haigekassast üle 609 439 töötamise andmed, täiendavalt tuleb tööandjatel registreerida alates tänasest lisanduvad töötajad ning erinevad võlaõiguslikud lepingud, mida haigekassas seni registreerima ei pidanud.

Täna kella 11.00 seisuga oli lisaks haigekassast ülekantud 609 439 töötamisele lisandunud registrisse juba tervelt 6538 töötaja 6815 uut töötamise kirjet.

Kella 15.00 seisuga on töötamise registrisse kantud lisaks haigekassast üle toodud töötamisele täiendavalt 11 921 inimese 12 530 töötamist. Kõige enam ehk 5272 võrra on lisandunud töötamisi võlaõiguslike lepingu alusel, mida varem haigekassas registreerima ka ei pidanud. Lisandunud on aga ka näiteks 4836 töölepingu alusel töötamist.

Rahandusminister Jürgen Ligi hõiskas hommikul Facebookis: «Hommikul algas töötajate invasioon Eestisse kiirusega üle 1000 in tunnis. Piiril suurt liikumist pole täheldatud, järelikult on tegemist seni registreerimita tööjõu legaliseerimisega käivitunud töötamise registris.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles