Ligi Jordaania arendusest: olin kogu aeg kindel, et saame hakkama

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Toomas Huik

Rahandusminister Jürgen Ligi kinnitas Majandus24-le, et kuigi Eesti Energia Jordaania arenduse venimine tekitas mõningast pettumust, oli ta kogu aeg kindel, et Eesti saab omalt poolt arendusega hakkama.

«Ma olin kogu aeg kindel, et omalt poolt saame arendusega hakkama, et meie elektri hinna pakkumine on õiglane ning et kogu ettevõtmine Jordaania rahvuslikes huvides. Aga arenduse venimine tekitas tasapisi pettumust, veebruaris olime juba seisus, kus pidime poliitiliselt sekkuma, sest meie kohalikust energiafirmast partner võttis läbirääkimistel ebarealistliku positsiooni,» selgitas minister.

Ligi sõnul läksid tema kohtumised Jordaania peaministri ja teiste ministritega väga hästi ja süstisid sealse valitsuse vastu suurt usaldust. Siiski oli kevadel uus tagasilöök äritasemel, mistõttu võttis Eesti rahandusminister Jordaania peaministriga uuesti kirjalikult ühendust.

«Taas ei pidanud pettuma, tema asjaajamine jättis soliidse mulje,» hindas Ligi.

«Tähtis on, et oleme nüüd niikaugel. Meie jaoks on strateegiliselt oluline oma oskusteavet rahvusvaheliselt müüa ja meie oskused on muidugi põhjus, miks üldse taoliste kõnelusteni oleme jõudnud. Nii konkreetset tulemust meil mujalt veel ei ole, aga nõu andnud oleme mujalgi ja iga õnnestumine loob huvi meie vastu juurde,» oli rahandusminister lootusrikas.

Jordaania valitsus kiitis pühapäeval heaks Eesti Energia pikalt venima jäänud põlevkiviprojekti.

«Leping, mis on esimene sellelaadne, sõlmitakse Jordaania valitsuse ja Eesti-Malaisia konsortsiumi vahel kahe nädala jooksul,» vahendas uudisteagentuur Xinhua Jordaania energiaministri Mohammad Hamedi teadet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles