Sideturu reguleerimine läheb homsest tehnilise järelevalve ameti pädevusse

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefon.
Mobiiltelefon. Foto: Reuters / Scanpix.

Tulenevalt 01.07.2014 jõustuvast elektroonilise side seaduse muudatusest viiakse konkurentsiameti sideturu regulaatori ülesanded, õigused ja kohustused üle tehnilise järelevalve ameti pädevusse.

Eesmärgiks on tagada optimaalsem valdkonnakorraldus ning tekitada elektroonilise side valdkonnas üks riigiasutusest regulaator ja kontaktpunkt, mis lihtsustaks elektroonilise side teenuste tarbijate ja turuosaliste suhtlemist riigiga.

Elektroonilise side valdkonna regulaatori vastutus on seni olnud jagatud kahe asutuse vahel. Tehnilise järelevalve ameti ülesanneteks on olnud sageduste ja numeratsiooni kui piiratud ressursi jagamine, selle kasutamise korraldamine ning järelevalve teostamine sageduste ja numeratsiooni kasutamise, sideteenuste osutamise ja aparatuuri nõuetele vastavuse üle.

Konkurentsiameti pädevuses on seni olnud elektroonilise side reguleeritavate turgudega, kuluarvestuse ja tariifidega, universaalteenusega ning sidevõrkudele juurdepääsu ja sidumisega seonduvad funktsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles