Äripäev: Pentus-Rosimannus peaks ministrikohalt tagasi astuma

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus-Rosimannus
Keit Pentus-Rosimannus Foto: Pärnu Postimees / Scanpix

Äripäev kirjutab tänases juhtkirjas, et hoolimata möödunud reedel mõistetud kohtuotsusest peaks Keit Pentus-Rosimannus võtma poliitilise vastutuse ning loobuma valitsusliikme toolist.

Äripäev nendib, et kuigi kohus saab lähtuda vaid seadustest ja maakohtu otsuses pole põhjust kahelda, pole vist ühelgi Autorollo saagat jälginul enam kahtlust, et ka minister Keit ­Pentus-Rosimannus ja veel enam tema tipp-poliitikust abikaasa Rain Rosimannus olid selle nüüdseks pankrotistunud firma asjade üle otsustamisega seotud rohkem, kui nad tunnistanud on.

«Nii tõsise juhtumi puhul ei kõlba vabanduseks ka väide, et kuni kohus pole süüdi mõistnud, on kõik korras. Kuna on üleval tõsised kahtlused, peaks minister astuma tagasi ja olema eemal avalikest ametitest seni, kuni need kahtlused saab kas lõplikult ümber lükata või leiavad need siis kinnitust,» leidis Äripäev tänases juhtkirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles