Bulgaarias tabati kunstlikult tekitatud pangandusskandaaliga seotud mehed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed seisid 27. juunil järjekorras Sofias asuva First Investment Banki harukontori juures, et tühjendada oma kontosid.
Inimesed seisid 27. juunil järjekorras Sofias asuva First Investment Banki harukontori juures, et tühjendada oma kontosid. Foto: SCANPIX

Bulgaaria politseinikud võtsid kinni kaks meest, keda kahtlustatakse pankade klientide mõjutamises ja kahele suurpangale tõsiste probleemide tekitamises.

Üks kahtlustatavatest võeti kinni pealinnas Sofias, teine aga Doonau-äärses Ruses, vahendas Reuters.

Siseministeeriumi teatel ärgitasid kurjategijad inimesi interneti ja SMSide kaudu võtma oma raha pankadest välja, mis viiski panga raskustesse.

Bulgaaria keskpank võttis eelmisel nädalavahetusel oma kontrolli alla riigi suuruselt neljanda laenuandja Corporate Commercial Banki ehk Corpbanki, mille kliendid hakkasid massiliselt oma kontosid tühjendama.

Nädala lõpus sattus klientide nö põgenemise tõttu raskustesse riigi suuruselt kolmas pank First Investment Bank.

Ametivõimud teatasid sel reedel, et algatasid kriminaaluurimise, sest tegemist on organiseeritud katsega destabiliseerida riigi finantssüsteemi.

Julgeolekuteenistuse teatel oli Ruse linnas kinni võetud 45-aastane mees avaldanud Facebookis ja YouTube’is suurpanka kahjustanud libateavet.

Sofias tabatud mehe kohta on öeldud, et ta avaldas pankade kohta valeinfot ja lootis nii kasu saada.

Bulgaaria keskpank pöördus eile poliitikute poole tungiva palvega mitte levitada pankasid kahjustavaid valeteateid.

Opositsioonijuht Bojko Borisov nõudis aga peaministri, rahandusministri ja siseministri viivitamatut tagasiastumist suutmatuse tõttu lahendada panganduskriisi. Võimul olevad sotsialistid nimetasid sellist avaldust aga ebastabiilsuse õhutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles