Pentus-Rosimannus: Rain jätkab vaidlust õiglase otsuse nimel ja ma toetan teda

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus-Rosimannus ja Rain Rosimannus
Keit Pentus-Rosimannus ja Rain Rosimannus Foto: Karli Saul/SCANPIX

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus tõi välja, et tänane kohtuotsus oli kinnituseks sellele, mida ta on poolteist aastat avalikult rääkinud. «Mul ei ole kunagise isa firma ja selle kurva saatusega seost,» ütles keskkonnaminister. Ta lisas, et on oma abikaasale toeks ka edasises kohtuvõitluses. 

«Olen oma isale ja tema ettevõtmistele alati head soovinud ja pöialt hoidnud, aga mul ei ole olnud kunagi võimalik vastutada nende otsuste ja valikute eest, mida minu isa või ükskõik kes teine täiskasvanud ja iseseisev inimene teinud on,» teatas Keit Pentus-Rosimannus avalikus pöördumises. «Mul on väga kahju, et isa elutööks olnud ettevõtmine lõpetas pankrotiga ja et selle käigus said haiget seal töötanud inimesed, aga mul ei ole teiste inimeste tegemistes vastutust.»

Keskkonnaminister kinnitas, et tal on rahul teda puudutanud osaga kohtuotsusest.

«Muidugi on mul mind puudutanud tänase kohtuotsuse üle hea meel ennekõike oma isa ja ema pärast, kes elasid tõsiselt läbi, et isa firma majanduskriisi ajal tabanud ärilist ebaõnne ta oma tütre vastu alatute inimeste poolt ära kasutati.»

Rain Rosimannuselt mõistis kohus välja aga üle 146 000 eurot. Mees plaanib otsuse edasi kaevata. Pentus-Rosimannus peab seda otsust ainuõigeks.

«Rain jätkab vaidlust õiglase otsuse nimel ja ma kavatsen teda selles igati toetada. Olen kindel, et jätkuva tsiviilvaidluse lõpptulemusena saab ka minu abikaasat puudutav otsus olema samasugune, nagu täna tehtud mind puudutanud otsus. Mõistagi soovin talle edu tõe jalule seadmisel!»

Keit Pentus-Rosimannus tõdes lõpetuseks, et ei saa ilmselt kunagi teada, mida taotlesid need inimesed, kes teda sellesse vaidlusse tõmbasid.«Küllap oli üks nende eesmärke mulle inimlikult võimalikult palju haiget teha ja vaadata, kaua üks naisterahvas sellisele kahtlemata raskele survele vastu peab. Ainult et vastupidiselt nende eesmärgile ei ole kogu see protsess mind murdnud või teinud mind nõrgemaks vaid palju tugevamaks.»

Harju maakohus otsustas osaliselt rahuldada hagi Siim Roode, Rain Rosimannuse, MAQS Law Firm Advokaadibüroo OÜ ja OÜ Roode & Partnerid vastu, seevastu jäeti rahuldamata hagi keskkonnaministri Keit Pentus-Rosimannuse vastu.

Keskkonnaministri abikaasalt Rain Rosimannuselt mõistis kohus välja peaaegu 146 300 eurot, millele võib lisanduda tulevikuviivis. Roode ja tema osalusega ettevõtte Roode&Partneritel ning MAQS-il tuleb esimese astme otsuse järgi välja maksta üle 164 000 euro, millele võib samuti tasumata jätmise puhul viivis lisanduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles