Kohus rahuldas Autorollo hagi osaliselt

Katariina Krjutškova
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus-Rosimannus, Siim Roode, Rain Rosimannus.
Keit Pentus-Rosimannus, Siim Roode, Rain Rosimannus. Foto: Meelis Maibaum / Virumaa Teataja, Margus Ansu, Andres Haabu

Harju maakohus otsustas osaliselt rahuldada hagi Siim Roode, Rain Rosimannuse, MAQS Law Firm Advokaadibüroo OÜ ja OÜ Roode & Partnerid vastu, seevastu jäeti rahuldamata hagi keskkonnaministri Keit Pentus-Rosimannuse vastu.

Keskkonnaministri abikaasat Rain Rosimannust võib esimese astme otsuse järgi ähvardada ligi 136 000ne nõue. Kohus määras Rosimannuselt, Siim Roodelt, advokaadibüroolt MAQS ja Roode&Partneritelt solidaarselt välja 135 568 eurot. Rosimannus väitis, et ta peaks sellest summast maksma vaid neljandiku. Solidaarne vastutus võib tähendada, et lõpuks rahuldavad nõuet kõik osapooled või ka ainult üks neist.


Roode ja tema osalusega ettevõtte Roode&Partneritel ning MAQS-i vastu esitas kohus nõude 164 000 euro väärtuses. Ka see kogusumma koosneb solidaarsetest nõuetest.


Kohus jättis täielikult rahuldamata nö sularahanõude 220 889 euro väärtuses.

Kogunõue perekond Pentus-Rosimannuste ja perekonda Autorollo asjaajamisel aidanud advokaat Roode ning tema osalusega ettevõtete Roode & Partnerid ning MAQS Law Firm Advokaadibüroo vastu oli ligi 580 000 eurot.

Kohus põhjendas otsust järgnevalt: «Arvestades hageja nõudeid ja kostjate vastuväiteid ning hinnates kogumis kõiki tõendeid, leiab kohus, et hageja nõue on põhjendatud osaliselt ja kuulub osalisele rahuldamisele.»

Rain Rosimannus: tegu on ilmse ülekohtuga

«Mul on väga hea meel, et Keidu osas õiglus võidutses - oleks olnud täielik nonsenss kui tütrelt oleks talle tundmatute tegelaste kasuks raha välja mõistetud üksnes oma isaga suhtlemise pärast,» teatas Rain Rosimannus avalikus pöördumises.

«Keidul pole olnud kogu selle looga üldse mingit pistmist ja see on olnud algusest peale selge isegi vastaspoole advokaatidele. Keidu nime mängu toomine on olnud lihtsalt üks osa vastaspoole küünilisest taktikast,» lisas Rosimannus, kes kinnitas, et temal on kogu looga olnud pistmist üksnes nii palju, et Väino Pentus on temalt kui pereliikmelt üksikutel kordadel inimlikku abi küsinud.  

«Mul on tunne, et kohus on läinud minu osas kergema vastupanu teed ja teinud vastaspoole pika meediakampaania surve all mehhaaniliselt keskmise otsuse, millel õigluse ega õigusega liiga palju pistmist pole,» väitis Rain Rosimannus, kelle sõnul on otsus pigem poliitiline, et rahuldada avalikkuse üles köetud ootuseid.

Rain Rosimannus teatas, et kaebab kindlasti otsuse edasi, sest tegu on tema hinnangul ilmse ülekohtuga.

«Selle otsuse valguses ei saa edaspidi rahulikult magada enam ükski Eesti inimene, kelle lähituttavate hulgas on mõne ettevõtte juhatuse liige. Selle otsuse analoogia põhjal võidakse nad kõik teha vastutavaks asjade eest, millele neil pole olnud mingit mõju ja üksnes selle pärast, et nad viisid oma sugulase või sõbra autoga tööle, soovitasid leheloo või kuuldu põhjal neile mõnd spetsialisti, aitasid neil tõlkida paari lauset või abistasid Exceli tabelis valemite kokkupanemisega,» seisab Rosimannuse avalikus pöördumises

«Ma ei ole midagi valesti teinud, ma ei saa vastutada teiste täiskasvanud inimeste tegude eest ja ma ei kavatse selle ilmse ülekohtuga enda suhtes kunagi leppida.»

Autorollo pankrot kuulutati välja märtsis 2011. Vähem kui kaks aastat hiljem esitas 2012. aasta lõpus pankrotitoimkonna kontrolli alla liikunud Autorollo ligi 580 000eurose hagi keskkonnaministri Keit Pentus-Rosimannuse, tema poliitikust abikaasa Rain Rosimannuse ja perekonda Autorollo asjaajamisel aidanud advokaat Siim Roode, samuti Roode osalusega ettevõtete Roode & Partnerid ning MAQS Law Firm Advokaadibüroo vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles