Laevakompanii: Väinamerele on vaja viit suurt laeva juba praegu

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu sõidab Virtsu-Kuivastu liinil parvlaev Regula
Praegu sõidab Virtsu-Kuivastu liinil parvlaev Regula Foto: Postimees.ee

Väinamere Liinide teatel tõi jaaniaeg saartele rekordiliselt rahvast, mis näitab, et Väinamerele on vaja suveks viit suurt laeva juba praegu.

Jaanipühade reisiperioodil sõitis kuue päeva jooksul Kuivastu-Virtsu liinil seitse protsenti rohkem sõidukeid ja reisijaid kui mullu. Heltermaa-Rohuküla liinil reisis 13 protsenti enam sõidukeid ja 12 protsenti enam reisijaid kui 2013. aasta samadel päevadel. Seega kasvab nõudlus nii tippajal kui ka väljaspool tippaegu. 

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul hajus saartele sõit mitme päeva vahel ning nõudlus oli ühtmoodi kõrge kõigil kuuel jaanipühade reisiaega jäänud päeval reedest kolmapäevani. Kõige tihedam on aga alati pühade viimane päev, kui paljud soovivad mandrile naasta, mis tekitab ooteajad sadama sissesõiduteel, selgitas Hiiuväin.

Hiiuväin rääkis, et sadamates sujus pääslate läbimine, piletimüük ja laadimine rekordilisest reisijate arvust ning kolme- kuni viietunnistest ooteaegadest sõltumata plaanitult ja rahulikult. «Töökäsi oli piisavalt ja jagus igale poole, reisijad olid sõbralikud ja kannatlikud,» lausus Hiiuväin, ning ütles, et kuigi graafikutesse oli lisatud pühadeks täiendavaid reise, tegid nad hilisõhtul veel mõned reisid juurde. 

«Juuli nädalavahetused on tegelikult kõik sama suure nõudlusega kui jaanipäev, seega kogu suvi vajab täiendavat võimsust» sõnas Anu Hiiuväin. «Nelja laevaga, mis praegu liine teenindavad, jääb suvel juba hätta ja mugavat ooteaegadeta teenust tippaegadel kahjuks enam pakkuda ei saa,» nentis Hiiuväin.

20.-25. juunil reisis Kuivastu-Virtsu ja Rohuküla-Heltermaa liinidel kokku 81 256 reisijat ja 27 769 sõidukit. Mõlema liini kokkuvõttes suurenes nii reisijate kui ka sõidukite arv mulluse jaaniajaga võrreldes kaheksa protsenti.

Kuivastu-Virtsu liin kogus jaaniaja reisiperioodil 20.-25. juunil 59 496 reisijat ja 20 590 sõidukit – mullusega võrreldes tähendab see seitsmeprotsendilist tõusu. Enim reisijaid oli Saaremaa liinil 20.–22. ja 24. juunil, mil üle väina liikles päevas 10 tuhat kuni 11 800 reisijat umbes 3550-4000 sõidukiga.

Heltermaa-Rohuküla liinil sõitis jaaniajal kokku 21 760 reisijat ja 7179 sõidukit, mida on mulluse jaaniga võrreldes vastavalt 12 protsenti ja 13 protsenti enam. Kõige tihedam päev oli ootuspäraselt 24. juuni, mil liinil sõitis 4642 reisijat ja 1368 sõidukit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles