Krimmi ja Sevastopoli kaupadele kehtestati aastane impordikeeld

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krimm.
Krimm. Foto: SCANPIX

Esmaspäeval, 23. juunil kiitis Euroopa Liidu välisasjade nõukogu heaks määruse, mis keelab Krimmi ja Sevastopoli päritoluga kaupade impordi ELi riikidesse. Impordikeel ei kehti vaid sellistele kaupadele, millel on Ukraina päritolusertifikaat, teatas maksu- ja tolliamet.

Impordikeeld puudutab lisaks kaubasaadetistele ka postisaadetisi ja reisijatega kaasaolevat kaupa. Impordikeelu esialgne tähtaeg on järgmise aasta 23. juuni, kuid vastavalt määrusele võib selle kehtivust vajadusel pikendada.

Maksu- ja tolliametile teadaolevalt on Krimmist kaupu tellivaid ettevõtjaid alla kümne ning peamiseks kaubaks on olnud veini- ja viinatooted. Piiridele jõudnud kaubad suunatakse tagasi.
EL välisasjade nõukogu kohaldas Krimmist või Sevastopolist pärit kaupadele piiranguid vastusena Krimmi ja Sevastopoli ebaseaduslikule annekteerimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles