Silmet Grupi kasum kukkus enam kui poole võrra

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Vähi.
Tiit Vähi. Foto: Peeter Langovits

Ekspeaminister Tiit Vähi suuromanduses olev Silmet Grupp teenis eelmisel aastal 4,2 miljonit eurot kasumit võrrelduna 9,3 miljoni euroga 2012. aastal.

Silmet Grupp on valdusettevõte, mille peamised tulud tulevad investeeringutest tütar- ja sidusettevõtetesse. Kontserni kuuluvad peale emaettevõtte tütarettevõtted Ökosil (65 protsenti aktsiatest), Navesco,  mis arendab Narva-Jõesuu Kuursaali vabaajakeskust (51 protsenti), Sillamäe sadam (50 protsenti), Sillamäe SEJ (50 protsenti), Silport Kinnisvara (50 protsenti) ja Silsteve (50 protsenti).

Kõige olulisema Silmet Grupi osalusega ettevõte, Sillamäe sadama eelmise aasta kaubaveo maht oli 6,7 miljonit tonni (2012. aastal 6,6 miljonit tonni), kirjutatakse ettevõtte eelmise aasta majandusaruandes.

Kontserni investeerimisplaanides on prioriteetideks endiselt investeeringud sadamasse ja energeetikasse.

Eelmise aasta lõpu seisuga oli Silmet Grupi omanduses 20 000 euro väärtuses USA börsiettevõtte Molycorp aktsiaid, mille hinnalangusest saadud kahjum oli 13 000 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles