Kehra paberivabrik on saanud jalad alla

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehra paberivabrik
Kehra paberivabrik Foto: Mihkel Maripuu

Paari aasta eest hinge vaakunud Kehra paberivabrik Horizon Pulp & Paper on jalad alla saanud; firma allkirjastas taas suure ekspordilepingu uue partneriga Saudi-Araabiast.

Kehra paberivabrikuna tuntud Horizon Pulp and Paper võitles kahe aasta eest veel meeleheitlikult ellujäämise nimel. Üleilmne kriis viis sulgemiseni Kehra tehasest kordades suuremaid pakendipaberi tootjaid erinevailt mandreilt, Kehra tehas müüb tänaseks aga toodangut 45 riigis, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Lõppeval nädalal allkirjastati leping Lähis-Ida suurima tsemendikottide tootjaga, kes viib järgmisel aastal Saudi-Araabiasse tervelt kümnendiku tehase toodangust.

Tormis pinnalejäämise ja praeguse edu taga on raskel hetkel tehtud otsustavad investeeringud kõrgtehnoloogiasse ning tähelepanu koondamine kiratseva Euroopa asemel kasvavatele turgudele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles