Inglaste treener jäi pukki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fabio Capello.
Fabio Capello. Foto: SCANPIX.

Fabio Capello jääb vaatamata inglaste närusele etteastele Lõuna-Aafrika MMil koondise etteotsa edasi, teatas saareriigi jalgpalliliit.


Seega ei pea itaallane vähemalt paar aastat oma tuleviku pärast pead vaevama. 24 tundi peale 1-4 peapesu sakslastelt jõudis jalgpalliliit küll Capello jätkamise juba kahtluse alla seada ja andis teada, et võtab ostuse tegemiseks kaks nädalat aega.

Käesolevaga on aga arutelud ühelpool ning Briti jalgpallijuhid on jõudnud üksmeelsele seisukohale, et Capello on õige mees Inglismaad ka 2012. Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsiooniturniirile tüürima. Mängud algavad septembris. Jalgpalliliidus koondise eest vastutav söör Dave Richards ütles pressiteates järgmist:

«Me oleme siiamaani oma esituses sügavalt pettunud ning seetõttu oli ka oluline kodus Inglismaal kõige üle rahulikult ja kiirustamata järele mõtelda. Olles koondise mängu sügavuti lahanud, oleme jätkuvalt veendunud, et Fabio on selle posti jaoks parim mees.

MMile suundudes oli tal tagataskus ühe maailma parima jalgpallijuhi reputatsioon ning me oleme seda meelt, et Fabio omandas oma esimeselt rahvusvaheliselt turniirilt hulganisti kasulikke kogemusi, mis kuluvad marjaks ära tugeva ja võiduka EMi kampaania korraldamiseks.»

Capello, kelle palk on kuuldavasti 6 miljonit naela aastas, lisas omalt poolt, et ta on «täis otsustavust» meeskond võiduteele juhtida ning et söör David olevat talle kinnitanud, et tema jätkamist soovib üksmeelselt kogu jalgpalliliit.

«Ma selgitasin, et pettumus tuleb igal juhul enda motiveerimiseks ära kasutada,» ütles Capello. «Inglismaa koondise treeneri amet on mulle suur au. See tähendab mulle väga palju ning ma pühendun täielikult edu saavutamisele.»

Jalgpalliliitu võis itaallasega edasi katsetamisel motiveerida ka kopsakas kompensatsioon – ligikaudu 12 miljonit naela – mis meest vallandamise korral oleks oodanud. Capello leping kestab kuni Euro 2012 turniiri lõpuni, kuigi sinna kirjutati mingil hetkel sisse ka vallandamise võimalus MMi lõpus.

Enne turniiri kirjutas lajgpalliliit aga lepingu ringi ja kõrvaldas selle klausli. Teine asi on ka enesestmõistetavate mantlipärijate nappus. Üks potentsiaalne kandidaat Roy Hodgson määrati neljapäeval Liverpooli etteotsa. Lisaks kehvale mängule saatsid Inglise koondist ka kuulujutud sisemistest pingetest.

Pärast 0-0 viiki Alžeeriaga tegi endine kapten John Terry pressikonverentsil treeneri aadressil mitu mürgist märkust, mille itaallane hiljem kummutas.
 

Copyright The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles