Rootsi Põllumajandusamet maksab Premiale 1,2 miljonit kompensatsiooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: AFP/SCANPIX

Rootsi Põllumajandusamet maksis Premia tütarfirmale Överumans Fisk AB-le täiendava kompensatsioonina 0,7 miljonit eurot, seega on kompensatsiooni kogusummaks ligikaudu 1,2 miljonit eurot.

Rootsi amet alustas 2012. aasta mais haldusmenetlusega, mille tulemusena hävitati 17 tonni kalamaime, millega Överumans Fisk AB polnud rahul. Põllumajandusamet kandis üle 2013 aasta lõpul ettevõtte pangakontole 0,5 miljonit eurot.

Eile otsustas Rootsi Põllumajandusamet maksta Överumans Fisk AB-le täiendava kompensatsioonina,7 miljonit euro ulatuses. Otsuse kohaselt makstakse kompensatsiooni täiendav osa Överumans Fisk AB-le välja 14 päeva jooksul alates otsuse tegemisest. Otsus edastati Överumans Fisk AB esindajatele rootsikeelsena 19.06.2014 pärastlõunal, mistõttu saab AS Premia Foods avalikustada täpsema informatsiooni otsuste põhjenduste kohta viivitamatult pärast ametliku tõlke valmimist.

AS-i Premia Foods juhatuse esimehe Katre Kõvaski sõnul oli tegemist oli erakorralise juhtumiga Rootsi riigi ja terve sealse kalakasvatussektori jaoks. «2012.aasta maikuus, kui Rootsi Põllumajandusamet oma otsuse tegi, oli tõenäosus nõude esitamiseks ja kompensatsiooni taotlemiseks väga väike, kuna sarnast juhtumit ei ole Rootsis varem olnud. See, et tänaseks on olemas otsus 1,2 miljoni eurose kompensatsiooni eraldamiseks, on keerulise ja ajamahuka protsessi tulemus ja ühtlasi oleme loonud Rootsi kalakasvatussektoris sellega pretsedendi. Samavõrra oluline kui saadud kompensatsioon, oli Premia jaoks tähtis tagada Överumans Fiski kalakasvatuste piiranguteta toimimine, mis on tänaseks samuti saavutatud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles