Õiguskantsler palub Palol analüüsida taastuvenergia toetuste jagamist

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulik
Tuulik Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Õiguskantsler Indrek Teder ei leidnud oma analüüsi käigus taastuvenergia toetuste rahastamise skeemi ülesehituse formaalset vastuolu põhiseadusega, kuid palub kirjas majandus- ja taristuminister Urve Palole siiski teemaga edasi tegeleda.

«Pean vajalikuks, et te kaaluksite, kas tarbijate põhiõiguste kaitseks oleks siiski vajalik piirata, millise koguse toodetud elektrienergia eest on tootjatel õigus saada elektrituruseaduse § 59 lõikes 2 nimetatud toetust, ning ühtlasi hindaksite, kas elektrituruseaduse § 59 lõikes 2 sätestatud toetussummad on nende eesmärki arvestades põhjendatud,» kirjutas Teder.

Õiguskantsler uuris taastuvenergia toetuste maksmist mitme avaldaja palvel, kes palusid analüüsida, kas viis, kuidas rahastatakse taastuvenergia tootjatele makstavaid toetusi, on põhiseaduspärane.

Täpsemalt oli küsimus, kas elektrituruseaduse § 59, mis näeb ette, et tarbijad rahastavad tootjatele makstavat toetust võrguettevõtjate kaudu põhivõrguettevõtja kehtestatud tariifi alusel, on põhiseaduspärane.

Teder palus tagasisidet tema seisukohale 18. augustiks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles