Vaata, kus riigis on parim äri teha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: Reuters / Scanpix

Kuigi palju räägitakse arenevate turgude potentsiaalist, siis on endiselt äritegevuseks parimad arenenud majandusega riigid Põhja- Ameerikas, Lääne-Euroopas ja Aasias, teatab The Economist Intelligence Uniti viimane ärikeskkonna edetabel (BER).

Singapur paistab silma maailma kõige investorisõbralikuma asukohana aastatel 2014-2018, säilitades esikoha võrreldes aastateks 2009-2013 tehtud prognoosiga. Šveits ja Hong Kong hoiavad samuti edetabelis teist ning kolmandat positsiooni. Ülejäänud esikümnes domineerivad Põhja-Ameerika, Skandinaavia ja arenenud majandusega Aasia riigid.

Viimased aastad on toonud kaasa märkimisväärset paranemist Ida-Euroopa investeeringute maastikul. Sellised tegurid nagu odav, kuid kvalifitseeritud tööjõud, ning mõnel juhul piisavad loodusvarud on piirkonda toonud märkimisväärseid välismaiseid otseinvesteeringuid. Kuid paljud Ida-Euroopa piirkonna riigid on endiselt silmitsi põhjalike reformide vajalikkusega.

Eesti on ärikeskkonna edetabelis 23 kohal, langedes eelmise perioodiga koha võrra. Järgnevalt on välja toodud kümme parimat riiki, mis on sobilikud äritegevuseks.

  1. Singapur
  2. Šveits
  3. Hong Kong
  4. Kanada
  5. Austraalia
  6. Rootsi
  7. USA
  8. Uus-Meremaa
  9. Soome
  10. Taani
     
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles