Video: vaata, kuidas sõidab Harley Davidsoni elektrimootorratas

Hendrik Alla
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harley Davidsoni elektrimootorratas Project LiveWire
Harley Davidsoni elektrimootorratas Project LiveWire Foto: Harley Davidson

Ikooniline tsiklitootja Harley Davidson mängib mõttega luua podiseva sisepõlemismootori asemel elektrisurinaga sõitev kaherattaline.

Müügile see siiski ei tule, teatab BBC. Prototüüp antakse kasutamiseks valitud klientidele, kes sellega mööda USAd ringi sõidavad ja firmale tagasidet annavad. Fännide reaktsioonid uudisele ulatuvad seinast seina.

Elektritsikli koodnimi on Project LiveWire. «See on pigem nagu esimene elektrikitarr, mitte nagu elektriauto,» ütles Harley-Davidson Motor Company asepresident Mark-Hans Richer.

Suurbritannia Harley-Davidson Riders Clubi liige Dave Scott arvas, et elektriratas näeb päis OK välja, aga sellele oleks tõelist mootorit vaja. Teise liikme hinnangul on vaikselt sõitev mootorratas tiheda liiklusega Suurbritannia teedel surmkindel retsept hävingu ja õnnetuste tekitamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles