ETK Grupi käive kasvas mullu 438,6 miljoni euroni

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abja Konsum
Abja Konsum Foto: Erakogu

ETK Grupi konsolideeritud netokäive oli mullu 438,6 miljonit eurot, kasvades aastaga 18,6 miljoni euro võrra, teatas ettevõte.

ETK Grupp, kuhu kuuluvad 19 ühistut ja ETK kontsern, teenis 2013.aastal 9,1 miljonit eurot kasumit. Sealjuures ETK kontsern, mille moodustavad tulundusühistu ETK (Eesti Tarbijateühistute Keskühistu) ja tütarettevõtted ETK Jaekaubandus AS ning ETK Finants AS, teenis planeeritult kahjumit. ETK kontserni aruandeaasta kahjum oli 0,87 miljonit eurot. ETK juhatuse esimehe Jaanus Vihandi sõnul oli kahjum eelarves kavandatust oluliselt väiksem.

«Planeeritust märgatavalt parema tulemuse kindlustas tõhus kulude kontroll, sisemiste tööprotsesside parendamine ja keskendumine efektiivsuse kasvule olulisemates üksustes ning ETK Finantsi oodatust kiirem jooksvasse kasumisse jõudmine. ETK kontserni 2013. aasta miinus on põhjustatud tütarettevõtte ETK Jaekaubanduse laienemisest varasematel aastatel.»

ETK Grupi investeeringud kokku olid 2013.aastal 6,3 miljonit eurot, sellest ETK kontserni investeeringud moodustasid 1,8 miljonit eurot.

ETK Grupis tegutseb 19 tarbijate ühistut, millel on omakorda kokku ligi 83 000 klientomanikku ehk ühistu liiget. ETK Gruppi kuulub enam kui 350 kauplust üle Eesti, millest suurema osa moodustavad toidu- ja esmatarbekauba ketikauplused Konsum, Maksimarket ning AjaO.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles