Lennujaam plaanib 100 miljoni euro suurust lennuliiklusala arendust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Lennujaam.
Tallinna Lennujaam. Foto: Toomas Huik / Postimees

Tallinna Lennujaam plaanib sügisel välja kuulutada hinnanguliselt 100 miljoni euro suuruse mahuga hanke, millega täielikult renoveeritakse ja laiendatakse lennuliiklusala.

«Lennurada pikendatakse, rajatakse uus ruleerimistee ning õhusõidukite täiendavad seisuplatsid. Lõiguti ehitatakse ka uusi juurdepääsu- ja hooldeteid ning uute rajatiste ümber laiendatakse perimeetriaeda ja perimeetrivalvesüsteeme,» ütles Tallinna Lennujaama kommunikatsioonijuht Margot Holts BNS-ile.

Tema sõnul on projekti maht hinnanguliselt 100 miljonit eurot, millest 35 miljonit eurot tuleks Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist ja ülejäänud oleksid omavahendite ning laenu arvelt.
«Kuna käib alles projekteerimisfaas, siis me ei tea veel täpselt, milliseks kujuneb ehitushind. Hange läheb töösse tõenäoliselt sügisel.»

«Projekteerimis- ja ehitustööd on plaanis teostada ajavahemikus 2015-2018. Ehitustööde ajal tagatakse Tallinna lennujaama tavapärane ja ohutu toimimine. Pool rada pannakse kinni ja poole raja peal saavad lennukid maanduda ja õhku tõusta, misjärel toimub see sama asi teise poole peal. Kuna me ühte otsa natukene pikendame, siis see on kõigile lennukitele, mis meil käivad, täiesti sobiv,» rääkis Holts.

«Lennuliiklusala arendusprojekti eesmärgiks on tõhustada lennujaama keskkonnasäästlikku ja efektiivset käitamist ning tõsta lennuohutust. Leevendades taristu ebasoodsat keskkonnamõju aitame parendada nii lennujaama territooriumi, kui meid ümbritsevate Tallinna linna ja Rae valla alade keskkonna seisundit,» sõnas Holts.

Riigile kuuluva AS-i Tallinna Lennujaam müügikäive oli möödunud aastal 30,3 miljoni eurot ja kasum 5 miljonit eurot. Käibest 40,6 protsenti moodustasid lennundustulud ja 59,4 protsenti mittelennundustulud. Kontserni bilansimaht oli 150,6 miljonit eurot.

Tallinna Lennujaama kontsern käitab Lennart Meri Tallinna lennujaama, Kärdla lennujaama, Kuressaare lennujaama, Tartu lennujaama, Pärnu lennujaama, Ruhnu lennuvälja ja Kihnu lennuvälja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles