Tarbijatelt tuleb edaspidi küsida arvutis küpsiste salvestamiseks luba

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium (MKM) saatis täna kooskõlastusele elektroonilise side seaduse ja infoühiskonna teenuse seaduse muutmise seaduse eelnõu, mille olulisim muudatus suurendab inimeste privaatsust internetilehekülgede külastamisel.

Seaduse muutmise tulemusena muudab Eesti sarnaselt ülejäänud Euroopa Liidu liikmesriikidega kohustuslikuks nõusoleku küsimise nn küpsiste (cookie) salvestamiseks tarbijate arvutites.

«Küpsiste» kasutamine annab infoühiskonna teenuste osutajatele võimaluse saada infot inimese eelistuste kohta, milliseid lehekülgi ta internetis külastab, milliseid otsingusõnu ta internetis kasutab jne. Info kogumise peamine eesmärk on tarbijale oma leheküljel kuvada talle potentsiaalselt huvipakkuvaid reklaame ja muud taolist infot.

Eelnõuga nähakse ette üleminekuaeg vähemalt pool aastat alates selle vastuvõtmisest ning selle aja jooksul peavad infoühiskonna teenuse osutajad oma tegevuse uute reeglitega kooskõlla viima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles