Pärnumaa omavalitsused ei nõustu Rail Balticu trassivalikuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee. Pilt on illustratiivne.
Raudtee. Pilt on illustratiivne. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Pärnumaa kohalikud omavalitsused toetavad Pärnu linna planeeritavat Rail Balticu rongipeatust, kuid rahul ei olda ülejäänud trassieelistusega.

Esmaspäeval koosistunud Rail Balticu trassikoridorisse jäävate Vändra-, Tootsi-, Are-, Sindi-, Sauga-, Paikuse-, Tahkuranna-, Surju- ja Häädemeeste omavalitsuste esindajad toetasid üksmeelselt Vabariigi Valitsuse poolt heakskiidetud Pärnu linna planeeritavat Rail Balticu rongipeatust.

Samas muud trassikoridori valikud Pärnu maakonnas koosolekust osavõtjaid osades lõikudes ei rahuldanud. Pärnumaa Omavalitsuste Liidu juhatuse liige Taimo Tammeleht märkis, et peaaegu täielikult on jäetud arvestamata aasta algul avaldatud omavalitsuste ühisdeklaratsiooni trassieelistused ja põhjendused valdades. Koosolekul lepiti kokku, et ühised argumenteeritud vastuväited praegusele trassivalikule Pärnumaal avaldatakse pärast trassikoridori tutvustamise avalikke koosolekuid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles