Gazprom ja Hiina kooskõlastasid 25 miljardi dollari suuruse ettemakse gaasi eest

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin koos Hiina kolleegi Xi Jinpingiga.
Venemaa president Vladimir Putin koos Hiina kolleegi Xi Jinpingiga. Foto: SCANPIX

Venemaa gaasikontsern Gazprom teatas ametlikult, et on saavutanud kompaniiga China National Petroleum Corporation (CNPC) kokkuleppe 25 miljardi dollari suuruse avansi osas enne gaasitarnete alustamist Hiinale, vahendab ERR uudisteportaal.

Gazpromi juhatuse aseesimees Aleksandr Medvedev rääkis agentuurile Interfaks, et gaasitarned algavad nelja aasta pärast, kui aga Hiina infrastruktuur ei ole selleks ajaks gaasi vastuvõtuks valmis, siis kuue aasta pärast.

Ta lisas, et Gazprom alustab lähiajal uuesti Hiinaga läbirääkimisi gaasitarnete üle mööda läänemarsruuti ja veeldatud maagaasi tarnimise üle, vahendas ITAR-TASS. Kõne all on tarned maardlatest Vladivostok-CPG ja võib-olla ka maardlast Sahhalin-2.

Maikuus allkirjastasid Gazprom ja CNPC 30-aastase lepingu gaasi tarnimise kohta Hiinasse. Gazpromi juhatuse esimehe Aleksei Milleri sõnul on lepingu summa 400 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles