Riigikogulastest on suurimad võlad Tõnis Paltsul

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Palts
Tõnis Palts Foto: Peeter Langovits

Eesti tipp-poliitikutest on konkurentsitult suurim võlakoorem riigikogu liikmest ärimehel ­Tõnis Paltsul, kelle kohustused küündivad 900 000 euroni. Suurim laenuandja on poliitikute seas aga 520 000 euroga Lembit Kaljuvee, kirjutab Äripäev.

Hiljuti tööle hakanud elektrooniline majanduslike huvide register näitab, et Paltsul on lisaks eluasemelaenule võetud ka neli investeerimislaenu. Viimastest on üks saadud pangast ning teine Paltsu enda firmast Pambos Holdings. Lisaks on Palts võtnud investeerimislaenudena 178 425 ­eurot Kaamos Group OÜ-lt ning 110 000 eurot sama ettevõtte omanikult Kaido Jõelehelt.

Paltsule järgnevad riigikogus võlgade suuruse poolest noored poliitikud Karel Rüütli, Olga Sõtnik ja Deniss Boroditš, kelle eluasemelaenude ja autoliisingute kohustused jäävad 260 000 ­euro kanti. Välisminister Urmas Paeti Swedbankist võetud eluasemelaenu suurus on 293 321 eurot.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles