Ülo Pärnitsa ettevõte kasvatas eksporti 140 protsenti

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülo Pärnits.
Ülo Pärnits. Foto: Peeter Langovits.

Tuntud ettevõtja Ülo Pärnitsa osalusega Mainor Grupi eksport kasvas aastaga 140 protsenti, teatas ettevõte.


Mainor Grupi 2009. aasta auditeeritud käive oli 263 miljonit krooni ning  puhaskasum 24 miljonit krooni. 19-protsendilise käibelanguse põhjuseks oli üldise majanduskeskkonna oluline halvenemine, samas kompenseeris suurenenud eksport ettevõtte koduturu käibelangust.

«Mainor Grupi ekspordikäive oli eelmisel aastal 24 miljonit krooni, kasvades aastaga 140 protsenti. Majanduslangusest räsitud Eestis on ekspordivõime suurendamine ainus viis võita juurde uusi kliente,» tõdes ettevõtte juhatuse esimees Rainer Aunpu.

Suurimateks panustajateks grupis olid selles vallas kontserni kuuluv mööblitootja OÜ Askala  ning akna- ja uksetootja AS Rekman. Viimane orienteerus möödunud aastal täielikult ümber eksporditurgudele.

Suurima osa Mainori äritegevusest moodustasid AS Ülemiste City, mille käive oli 102 miljonit krooni ja AS Erahariduskeskus ehk Mainori Kõrgkool, mille käive oli 73 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles