Hiina investeerib jõuliselt sõdurite muusikalistesse vajadustesse

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina sõjaväeorkestri liige puhub pasunat
Hiina sõjaväeorkestri liige puhub pasunat Foto: SCANPIX

Hiina rahvavabastusarmee on otsustanud kanda paremini hoolt oma 2,3 miljoni sõduri kultuuriliste ja muusikaliste vajaduste eest.
 

Nagu kirjutab armee ametlik häälekandja PLA Daily, on relvajõududel kavas kahekordistada kulutusi CD-mängijatele, karaokemasinatele ja elektroonilistele muusikariistadele.

Investeeringud on mõeldud «ohvitseride ja sõdurite vaimsete ja kultuuriliste vajaduste rahuldamiseks», vahendab Bloomberg Businessweek. Ühtlasi saab armee täiendavalt kõlareid ja uusi fotoaparaate.

Uus varustus «tõhustab armeeüksuste lahinguvalmidust» ning «edendab tugeva armee teket, mis on võimeline saavutama tähelepanuväärseid tulemusi», selgitas PLA Daily.
Nagu teatas sel kevadel Hiina rahvakongress, kasvavad riigi kaitsekulutused tänavu 12,2 protsendi võrra 808,2 miljardi jüaani (130 miljardi dollari) peale. Läinud aastal oli vastav kasvuprotsenti 10,7.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles