Ligi: Eesti ja Rootsi on läbi ajaloo kriisidest edukalt väljunud

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: TOOMAS TATAR/PM/SCANPIX BALTICS

Rahandusminister Jürgen Ligi pidas eile Rootsi ettevõtete konföderatsiooni (Svenskt Näringsliv) korraldatud seminaril Stockholmis Eesti majandusreforme tutvustava ettekande.

«Eesti ja Rootsi on ühe majanduspiirkonna liikmed ning oleme mõlemad läbi ajaloo kriisidest edukalt väljunud. Palju reforme on tehtud, aga nendega tuleb jätkata arvestades seejuures ka uusi ja innovatiivseid võimalusi,» selgitas Ligi oma ettekandes.

Ligi tutvustas Eesti reforme, näiteks rahanduses, maksusüsteemis, avalikus sektoris ning andis ülevaate erinevatest e-lahendustest, mida nii kodanikud, ettevõtjad kui riigiasutused aktiivselt kasutavad. Samuti tunnustas ta Euroopa majanduse ning panganduse reforme, millest enamikke rakendatakse ka Rootsis.

Rootsi ettevõtete konföderatsiooni välja töötatud Rootsi majandusreformide ettepanekuid kommenteerisid eilsel üritusel ka Rootsi ettevõtlusminister Annie Lööf ning majandusprofessor Lars Calmfors. Tegemist on regulaarsele peetava diskussiooniga Rootsi ettevõtjate esindajate, poliitikute ning akadeemikute vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles