Muhulased ei taha Saaremaa brändi turustamist rahastada

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Teiss

Kuna muhulased Saaremaa turismiarenduskeskuse (TAK) poolt heaks kiidetud Saare maakonna brändi kasutada ei taha, siis pole nad nõus ka selle turustamist rahastama.

«Kuna Saaremaa TAK hakkab rakendama märki, siis Muhu saarel ei ole mõtet selles töös osaleda,» kirjutas Muhu vallavalitsuse liige Mihkel Jürisson juunikuu Muhulases, vahendab Meie Maa.

Jürisson rääkis Meie Maale, et Saaremaa Omavalitsuste Liidu (SOL) kaudu läheb Muhumaalt kokku umbes 15 000 aastas TAKile ning see, kuidas raha kasutatakse, sõltub TAKi arengusuundadest.

Kuna aga Saaremaa TAKi eesmärgiks saab väljatöötatud ja heaks kiidetud Saaremaa kaubamärgi turustamine, siis ka muhulased on tahtmatult kaasatud Saaremaa brändi finantseerimisse.

«Tahame või ei, SOLi kaudu me rahastame märgi turustamist,» sõnas Jürisson, «ja samas me kohalikul tasandil rahastame kampaaniat, millega üritame eristuda Saaremaast.»

Muhulased soovivad lähitulevikus selgelt väljendada vastumeelsust oma raha taolise kasutamise suhtes.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles