Tallinna Sadam osaleb praamihankel

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil liinil Rohuküla - Heltermaa sõitev praam Ofelia Heltermaa sadamas.
Pildil liinil Rohuküla - Heltermaa sõitev praam Ofelia Heltermaa sadamas. Foto: Margus Ansu

AS-i Tallinna Sadam nõukogu kinnitas esmaspäeval saarte ja mandri vahelise parvlaevaliikluse riigihankel osalemise, andis juhatusele suunise vajalike parvlaevade soetamiseks või ehitamiseks ning vastavaks otstarbeks tütarettevõtja asutamiseks.

Vastavalt valitsuskabineti otsusele kuulutab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium välja riigihanke vedaja leidmiseks Rohuküla–Heltermaa ja Kuivastu-Virtsu parvlaevaliinidel aastatel 2016-2025.

«Tallinna Sadama nõukogu otsustas osaleda tulenevalt valitsuskabineti otsusest mandri ja saarte vahelise laevaliikluse korraldamise konkursil, tagades samaaegselt ettevõttele mõistliku tootluse,» ütles nõukogu esimees Remo Holsmer.

«Tuginedes senistele konsultatsioonidele laevaehitajatega on opereerimisperioodi alguseks jääva aja jooksul võimalik hankes nõutud laevad ehitada või vajalikud laevad soetada.»

Tallinna Sadama nõukogu andis ettevõtte juhatusele volitused hankel osalemiseks selleks otstarbeks loodava tütarettevõtjaga. Kavandatava riigihanke üks tingimusi sätestab, et hankel osaleja peab garanteerima 2016. aastaks nimetatud laevaliinidel opereerimiseks vajaliku nelja laeva olemasolu, mis pakuvad võrdväärset teenust praegu saarte ja mandri vahel liiklevate alustega. Vastavalt nõukogu otsusele alustab Tallinna Sadam toimingutega, mis on vajalikud nõutud parvlaevade soetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles