Balti riigid loodavad kolmapäeval Rail Balticu ühisfirma kokkulepet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium valis välja eelistatud Rail Balticu trassikoridori.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium valis välja eelistatud Rail Balticu trassikoridori. Foto: Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium

Kolm Balti riiki peaksid kolmapäeval jõudma Rail Balticu ühisfirma aktsionäride lepingu kavandi suhtes üksmeelele ja see võidakse saata valitsustele läbivaatamiseks.

Seni on lepingut arutatud aseministrite tasandil ja kõigis punktides on sisuline kokkulepe saavutatud. Loodetavasti on kolmapäevaks aktsionäride lepingu kavand valmis, ütles Leedu läbirääkimisrühma juht Arenijus Jackus. Ta avaldas lootust, et Vilniuse projektiga liitmise küsimus ei põhjusta enam vaidlusi.

Leedu, Läti ja Eesti on ühisfirma aktsionäride lepingut arutanud tulemusteta juba üheksa kuud. Kuid Leedu transpordiminister Rimantas Sinkevicius kinnitas, et nüüdseks on kolm riiki dokumendi punktides kokkuleppe saavutanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles