Hiiumaa lennupileti hind tõuseb taas

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennufirma Avies.
Lennufirma Avies. Foto: Ants Liigus

AS Avies tõstab sel aastal juba teist korda Hiiumaa lennupiletite hindu - paari kuuga on ühe otsa pileti hind tõusnud 4,69 eurot ning edasi-tagasi pileti hind 9,98 euro võrra.

Täiskasvanud reisija ühe suuna pilet soodsamas Economy piletiklassis hakkab juulikuust maksma 24,5, edasi-tagasi pilet 44,5 eurot, Flexible ehk kallimas piletiklassis vastavalt 27 ja 49 eurot, kirjutab Hiiu Leht.

Sarnaselt varasemale saab tasuta reisida alla kaheaastane sülelaps, kelle eest vahepealse kahe kuu jooksul pidi maksma 2,19 eurot ühe suuna pileti või 3,96 eurot edasi-tagasi pileti eest.

2–11-aastase lapse pilet juuli algusest on 15,5 ja 22 eurot varasema 13,14 ja 23,77 euro asemel.

Kaks erinevat piletiklassi otsustasid mai alguses kasutusele võtta majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ning vedaja AS Avies, et pakkuda saareelanikele soodsamat ja võimalikele turistidele kallimat, kuid võimalusterohkemat piletit.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi lennundustalituse juhataja Gerli Rebane ütles Hiiu Lehele, et hinda otsustati tõsta, kuna kehtiv hind on püsinud eelmisest lepinguperioodist, aastast 2009.

«Isegi uus hind on lennupileti kohta väga madal. Eelmine aga ei olnud reaalse eluga enam absoluutselt kooskõlas – lennupileti ja bussipileti hinnavahe oli ju väga väike, aga lendamine on väga palju kallim,» selgitas Rebane.

ASi Avies tegevjuht Allan Soll lisas, et koostöös maavalitsusega on püütud hinda reisijate jaoks madalal hoida. «Püüame leida kõikvõimalikke turunduskanaleid ja -plaane, kuidas hiidlasele lennuhinda vähendada, kaugelt maalt tulnud turistile on see hind niigi väga odav,» ütles Soll.

Uudsena on n-ö saatva lapsevanema pileti võimalus. Juhul, kui lapsevanem reisib koos lapsega, siis saab ta edasi-tagasi täispiletile 50 protsenti soodustust.

Sügisest lisandub sõidusoodustus õpilastele vanuses 7–19 aastat ja üliõpilastele vanuses 18–26 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles