MMile saabunud Merkelilt paluti kohe investeeringuid

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel Brasiilias.
Angela Merkel Brasiilias. Foto: Reuters / Scanpix

Brasiilia president Dilma Rousseff väljendas eile õhtul lootust, et Saksamaa süstib raha riigi infrastruktuuri ning aitab ühtlasi võidelda privaatsuse eest internetis.

Rousseff võttis pidulikult vastu jalgpalli MMile saabunud Saksa kantsleri Angela Merkeli, kes tahab elada vahetult kaasa Saksa koondise avamängule Portugali vastu.

Daamid esinesid pärast kohtumist presidendi residentsis ka kõnedega ajakirjanikele, kirjutab Wall Street Journal. Küsimuste esitamise võimalust reporteritele ei antud.

Brasiilial on raskusi hädavajalike investeeringute leidmisega logistikasse ja infrastruktuuri üldiselt. Mõlemad naised andsid mõista, et Saksamaa võib pakkuda mõningast abi.

Rousseffi sõnutsi tervitaks Brasiilia «Saksa investeeringuid... meie sadamatesse, lennujaamadesse, teedesse, raudteedesse ja energiasse».

Merkel ütles, et Saksa ettevõtted on neist investeeringutest huvitatud.

Wall Street Journal hoiatab siiski liigse optimismi eest. Brasiilia on juba aastaid erainvesteeringuid ligi meelitada üritanud. Enamik projekte on jooksnud liiva, kuna reeglite vallas valitseb Brasiilias paras segadus ning valitsuse ja erasektori suhted on väga volatiilsed.

Mõlema liidri suust kõlasid ka üleskutsed privaatsuse tagamiseks internetis. Nagu nähtus Edward Snowdeni poolt mullu lekitatud dokumentidest, on USA luureagentuuri NSA nuhkimise all kannatanud nii Merkel kui Rousseff.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles