5 olulist asja, mida Facebook sinu kohta teab

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook "Like"
Facebook "Like" Foto: www.freepik.com

Wall Street Journal tõi välja viis olulist asja, mida sotsiaalvõrgustik Facebook teab oma kasutajate kohta.

1. Facebook teab «küpsiste» abil, milliseid veebilehti sa külastad. Kui sa uurid internetis käekellade kohta, näitab sotsiaalvõrgustik sulle hiljem suure tõenäosusega ka käekellatootjate reklaame.

2. Facebook teab, milline sa välja näed. Facebookil on olemas kõigi sinu üleslaetud fotode näol hea ülevaade sinu välimusest. Lisaks oskab sotsiaalvõrgustik piltidelt vastava tehnoloogia abil nägusid tuvastada.

3. Facebook teab, kus sa käid. Sotsiaalvõrgustik suudab jälgida sinu liikumisi ning luua sinu elu- ja töökoha, külastavate kaupluste ja muude asukohtade põhjal sinust profiili. Tihti jäätisekohvikuid külastades saab Facebook infot magusatootjate reklaamide kuvamiseks. Facebookil on olemas ka lahendus «lähedalasuvad sõbrad», mis annab infot selle kohta, kes sinu Facebooki sõpradest sinu lähedal asub. Samuti on selle abil võimalik jälgida, kus ja kuidas meeldib sulle koos oma sõpradega aega veeta.

4. Facebook teab sinu olulisi suhteid. Suur osa kasutajatest on suhtlusvõrgustikus ära märkinud oma sugulased, suhtepartnerid ning lähimad sõbrad, samuti teab Facebook, milliseid kasutajaid oled sa suhtlusvõrgustikus enim otsinud.

5. Facebookil on hea ülevaade sinu huvidest, iga meeldib klikk annab Facebookile infot selle kohta, milliseid reklaame kuvada. Näiteks telesarja «Troonide mäng» ametliku lehe meeldivaks lisamine toob suure tõenäosusega kaasa fantaasiakirjanduse reklaamide kuvamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles